Monday, January 21, 2008

Pihenőnap

De teljes.
Már a múlt kedd is annak készült, de a végén csak nem bírtam elmenni a golyók mellett, és RKC snatch teszt lett belőle.
De ma tényleg semmi.
Nektek nem úgy van sokszor, hogy ehhez kell a legnagyobb lelkierő? :)

6 comments:

  1. Előfordul. Ma pl. a fórumon Péterrel való beszélgetés során kiderült számomra, hogy tegnap, tegnapelőtt és ma reggel a kettlebell témában fennálló alulműveltségem miatt dupla edzést csináltam.
    Az előbb pedig átfutott rajtam, hogy nem ártana egy kicsit gyakorolni a TGU-t. Pusztán vállizületi okokból persze.....

    ReplyDelete
  2. Sajnos nem.:)

    Stoczi

    ReplyDelete
  3. Nekem a hétvégém telt gyakorlás nélkül, és nemelég, hogy rohadtul hiányzott, de még bűntudatom is volt. Viszont pihent a szervezetem és ma meglepődtem saját magamon mennyit fejlődtem. Szóval néha nagyon is jóljön egy kis pihi.

    ReplyDelete
  4. Van egy erőemelő parasztbölcsesség, megfigyelés-tapasztalat, hogy ha viszonylag nagy súlyokkal akarsz dolgozni, heti kb. 50 lift az optimális. Ez egy kezdőnél lehet pl. 5 napon át 2*5, haladónál meg pl. heti 2 napon 5*5.
    De általában az edzéselméletekben is meg lehet találni, hogy minél nagyobb a terjedelem/intenzitás, annál több regenerációs időre van szükség.
    Az RKC-t azért lehet (sőt ajánlatos) mindennap művelni, mert "strength is a skill", tehát gyakorlunk, és a mindennapi gyakoriságnak megfelelően alakítjuk ki az intenzitás, a terjedelem és időtartam hármasát.
    A BrettJones-program viszont elég terjedelmes, hiszen az instruktori is az, amire felkészít, úgyhogy elfér utána a pihenőnap, és ezt nem csak tudom, érzem is ám :)

    ReplyDelete
  5. Nekem is nehéz pihenőnapot tartani. Még reggel csak csak de délután. Akkor szoktam megszegni. Pedig kell.

    ReplyDelete
  6. Detto.Ugyan most két napot pihentem(sajnos elég keveset aludtam), de mégis jobban érzem magam, ha csak felveszem a tartóba és azzal ülök le TV-zni, mert biztonságot ad:))))

    ReplyDelete