Friday, November 06, 2009

Na erre varrjatok gombot

Ma volt kikuruzslásom nagy napja (izé 10 perce, kb., hehe). Miután lement az írásbeli, a gyakorlat-tanítási és a komplex, teljes intervenciós folyamat gyakorlati vizsgája is, Dr. Cobb kezelésbe vett... A viszonylag leglehetetlenebb elképzelhető pozíciót (ill. kettőt) vetette fel velem, és mindössze is néhány medencedöntést kellett ebben csinálnom. És!!! Kelj fel és járj, vagy mi, láss csodát, ott álltam egy lábon, mint egy cövek, sőt, megcsináltam életem első valóban stabil pisztolyát. (A biztonság kedvéért fogta ugyan a kezem, de nem kellett tartani.) Kész! Elképesztő. És valahol misztikus is, hiába 5 napon át beszéltünk az egész neurológiai hátteréről, és hiába teljesen logikus és érthető az egész úgy általában és elméletileg, valahol mégis megfoghatatlan számomra még mindig, hogy egy adott esetben és gyakorlatilag hogy a fenébe múlhat el pl. egy krónikus vállfájdalom csupán mondjuk attól, hogy finoman két-háromszor kifelé billented a bokád... ?!?
Ja, és még mindezek tetejébe azt is mondta, hogy valószínűleg nem a térd-dologtól van az egyensúly-probléma, hanem fordítva, és az egész egy ideg-impingementre vezethető vissza, amit egy többéves hasi műtét helyén maradt hegszövet okozott. Egy pillantás annak mélységébe, mennyi mindenről még csak azt se tudom, hogy nem tudom.

Szentül elhatároztam mindazonáltal, hogy mindezek ellenére valahogy mégiscsak megpróbálok valamiféle legalább valamelyest értelmes összefoglalót hegeszteni a Z-ről, ha hazamegyek. Ezt azért írom ide, hogy csesztessetek, ha el akarnám mismásolni :)

6 comments:

  1. Ezt nem kell mondanod, mert csesztetni foglak, elkezdett érdekelni az ügy...

    ReplyDelete
  2. De mikor jössz már haza??? Kriszti

    ReplyDelete
  3. Várj, Gabi...megkeresem az állam... meg van.Szóval, izé, mármegint valami high-tech cucc és egy buta rendszer, vagy fordítva?Mikor is jársz Pesten?:)

    A HaszonlesőDániel

    ReplyDelete
  4. Andi & Judit,

    Készül, csak agyban kell előbb letisztázni, az eleve idő, aztán meg közérthető formába is szeretném önteni, az meg pláne az... :)

    Kriszti,

    már itthon vagyok, csak Magácska tojik rá... :p

    Anikó,

    _most_ az Igazi (vagy legalábbis útban afelé): mint kiderült, majd' 5 éve nem voltam, nem lehettem az...

    Dani,

    _te_ mikor jársz, erre, hello?! Úgy megszerellek, hogy belebolondulsz :)

    ReplyDelete