Tuesday, March 04, 2008

Isten hozott, Balambér! :)

Mint már tudjuk, a kettlebell erősen hajlamos az ivartalan szaporodásra, ha az ember egy percre nem figyel... :)
Ennek köszönhetően új jövevénnyel bővült ma reggel a már amúgy is népes család: szám szerint már heten vannak (jaja, mint a gonoszok, a stílszerűséget érzem én is... :D).
Balambér ugyan - CC-s zabigyerek lévén - kicsit kilóg a rücskös-szürke sorból fényes feketeségével, de azért rögtön megszerettem (olyan, mint egy aranyos, szende fekete kismalac :D), és úgy látom, a többiek is befogadták, bár Tivadar olykor vet rá némi fensőbbséges pillantást a maga 4 kilós súlyfölényét fitogtatva :)

Balambér integrációját elősegítendő, tartottunk egy párperces ismerkedést, amely mindkettőnket elégedettséggel töltött el:

@20kg (ha valakinek még nem sikerült volna kiszámolni :D)
kétkezes swing - a tegnapelőtti Tivadar*1000 meg a tegnapi 2*12-es swinges BJ után szinte relaxációs hatású :D
egykezes swing - kényelmesebb, mint vártam
TGU - stabil, zökkenőmentes
windmill - megy, de csak borzasztó lassan mertem csinálni, ezáltal a vége kicsit reszketeg lett
clean + push press - végülis kimegy, csak jó nagy push kell hozzá :)
jerk - ezzel nem mertem kísérletezni. Túl ritkán, igazából csak alkalomszerűen gyakorlom, ezért elég ingatag a technikám (főleg az a bizonyos "second dip"). Úgy meg nem olyan jó ötlet beguggolni egy szokatlan súly alá, és reménykedni, hogy csak nem fordítja ki a vállam, amikor rámzuttyan... 
snatch - na ezzel azért volt egy kis fenntartásom, ezért, esetleges anyagi károk megelőzése érdekében, kivonultunk hozzá a szabadba (esik - nem esik, tudnom kell, "de mán!!" :D), és ím, aggodalomra semmi ok, vidáman ment 5-ösével, hö! :)

Aztán itt annyiban is hagytuk ezt a dolgot, még mielőtt vészesen megjött volna az evés közbeni étvágy, lévén rám még vár ma a nyomós BJ... NnnnadeMajd!! :)

No comments:

Post a Comment