Sunday, September 28, 2008

Az új kedvenc

A farmer- és a fej fölötti séta kombinációja. Az alapötlet Andrea Du Cane Special Populations DVD-jéből van, de nem is én lennék, ha nem kombináltam volna össze ezzel-azzal :)

"Szneccsőlj" ((c) Károly :D) meg egy 16-ost. Csinálj egy szélmalmot, melynek során szedj föl a földről egy 24-est. (A súlyok nagyságát persze igazítsd a saját testsúlyodhoz, a kettő együtt az enyémnek kb. 70%-a.) A válladat húzd hátra és le, a könyököd lockold ki. Sétálgass egy kicsit. Aztán windmillezd vissza a 24-est a földre, egyenesedj föl, ejtsd le a 16-ost, válts kezet és jöhet a másik oldal. Ismételd, amíg úgy nem érzed, hogy jobb ember lettél :)

Ennek egy egyszerűbb változatával (persze kisebb súlyokkal) szegény viszonylag kezdő áldozataimat is boldogítom: a kisebbel clean vagy felcsalják két kézzel tartóba, aztán suitcase-deadlift stílusban lemennek a másikért, felállnak, eligazítják a farmerhez, majd felnyomják a kisebbet és mehet a séta. Aztán kontrolláltan lehúzzák a felsőt tartóba, leteszik a másikat a földre (suitcase), és kézcsere.

Nem mondanám, hogy élvezik, de igencsak rájuk fér a stabilitás-munka. Legalább annyira, mint rám :)

6 comments:

  1. Szia!
    Nekem kimondottan tetszett ez a farmer+fej feletti séta egyben: frankón éreztem szinte az összes has és törzsmerevítőt! Ha már lesznek saját golyóim, biztos része lesz ez az edzésemnek!

    ReplyDelete
  2. Nem fog kimaradni holnap sem, csak hogy érezd a törődést :D És az sem kizárt, hogy időre fogjuk csinálni most már... ;)

    ReplyDelete
  3. Csak hogy én is hozzászóljak.. nekem a kis 8 kg-mal is elég és csak farmer, ráadásul még az órát is otthon hagyhatod ;-D Jó volt a mai edzés, alig érzem a csípőmet brrrrr :-DD

    ReplyDelete
  4. Hát igen, ez is olyan gyakorlat, ami végülis nagyon egyszerű, de attól még egyáltalán nem könnyű, még ha nem is olyan látványos, mint a "gumicirkuszos" kozák ;)

    Csípő-ügyben meg kitartás! Meg nyújtás, és nyújtás-kitartás :))

    ReplyDelete
  5. Nekem könnyebb, ha a nehezebb van fenn. Mondjuk épp ezért kell fordítva csinálni. :)

    ReplyDelete
  6. Szia Gabi!
    Hát tényleg nem könnyű,először próbáltam a windmilles változatot nehezebb súllyal (24,32kg),ment is ,de úgy gondoltam ezt még később erőltetem,aztán maradtam a sima clean és mp változat mellett kisebb súllyal...:)
    http://robtraining.blog.extra.hu/?p=189
    Robi

    ReplyDelete