Sunday, April 13, 2008

Variációk duplára

BJ#3, @2*12kg
2 kör

7 dbl. C&FSQ
20 dbl. swings
7 dbl. C&FSQ
7 dbl. C&P
7 dbl. C&FSQ
5/5 TGU
7 dbl. C&FSQ
10 dbl. snatches
7 dbl. C&FSQ

Aztán csináltam pár olyan guggolást még, mint tegnap, hogy egyik golyó rack-ben, a másik meg fej fölött. Nem is tudom, honnan jött az ötlet, de megtetszett.
Aztán ilyennel szórakoztam, hogy mindkét kettlebell hátralendít, és aztán egyszerre egyik oldal clean a másik meg snatch. Hát ezzel elvoltam egy ideig, mire össze tudtam szervezni magam ebben az aszimmetriában, jó kis koncentrációfejlesztő gyakorlat :D
Meg megpróbáltam a dupla fej fölötti guggolást, és ugyan még mindig kicsit reszketegen, de a legutóbbi kísérletezéshez képest most végül le tudtam menni ATG, szóval haladás.

7 comments:

  1. Szia!

    Erősen gondolkodom, hogy beszerzek még egy 16-ost a páros gyakorlatok kedvéért.

    Úgy látom te folyamatosan használod ballisztikára is. Tudnál egy becslést adni, hogy mennyivel nyújt többet, jelent mást mint "szimpla" gyakorlás?

    Stoczi

    ReplyDelete
  2. Stoczi,
    nem az én blogom, de hozzáfűzöm:teljesen más és sokkal intenzívebb a duplás edzés.Szóval nem kétszer olyan nehéz, hanem többször:)))
    Dani

    ReplyDelete
  3. Stoczi,

    a két egyforma súly, ha szimmetrikusan tartod, szimmetrikusan terhel, ez könnyebbség, nagyobb összsúllyal tudsz dolgozni. Viszont így nincs lehetőség oldalra dőlni pl. a nyomásoknál, vagy "megcsavarni" a cleant/snatchet, ez meg nehézség.
    Aztán lehet aszimmetrikusan is tartani, mint pl. ez a rack+OH guggolás, stb. A karokon megoszlik a súly, de a törzs-láb ugyanazt a terhelést kapja. Rengeteg lehetőség meg variáció van, de persze kérdés az is, hogy mi a cél.

    Dani,

    a tizenháromésfélperces halálra gondolsz, vagy András fortélyaira? :)))

    ReplyDelete
  4. Gabi,

    a következő időszaknak a célja állóképesség fejlesztés. Ezt nyilván el lehet érni szimpla kettlebell haszálatával is, de Te elég gyakran használsz kettőt nyilván nem véletlenül.

    Stoczi

    ReplyDelete
  5. Is-is.András egyre fortélyosabb, de megmondom őszintén, akkor félek a legjobban, ha azt mondja, hogy elég egy 16-os.....
    Dani

    ReplyDelete
  6. Stoczi,

    Én első (és lefontosabb) körben azért használok gyakran kettőt, mert a Brett Jones felkészítő programban ez így elő van írva :D
    Második körben meg azért, mert időközben (hozzá kellett erősödni) meg is tetszett. Kivéve a dupla swing, amit változatlanul rühellek :)
    Harmadik körben meg azért, mert pl. 32-esem nincs, két 16-osom viszont van.

    Dani,

    mert az szuflaigényt jelent, mi? :D

    ReplyDelete
  7. Általában vmi nagyon gonosz dolgot talál ki:fél kézen állva fejjel lefelé pörgesd a bellt, meg hasonlók:))))
    Dani

    ReplyDelete