Monday, March 10, 2008

Előástam

A jó öreg VO2Max-ot a süllyesztőből.

15:15, 9 reps/set, @12kg, 40 kör

Nem csináltam már... hááát, olyan 6 hete biztos. Lusta vagyok visszakeresni, de úgy rémlik, utoljára valamikor a januári instruktori megbeszélés előtt. Ehhez képest kardio-szempontból egyáltalán nem volt vészes, ennél jóval gázosabbként élt az emlékeimben, a jobb kezemről viszont majdnem lekapta a bőrt, pedig reggel csuszatoltam le :-/
Nem véletlen amúgy ez a kihagyás - a snatch-et mint a "gyakorlatok császárát", eretnekség ide vagy oda, eléggé túlmisztifikáltnak érzem. Még mielőtt kitörne a szörnyülködés-közfelháborodás, nem állítom, hogy az, csak azt, hogy _én_ annak érzem, mármint hogy _én_ nem tapasztaltam akkora pozitív hozadékát a többi gyakorlathoz képest, mint amekkora hátránya, hogy napokra szétcseszi a tenyerem. Mint ahogy most azt sem éreztem meg (a hólyagot leszámítva), hogy másfél hónapig nem nagyon csináltam high-rep snatch-et. Szóval a mérlegnyelv nálam a 'nem-éri-meg-csinálni' irányába tendál, így töményen legalábbis - kombinációkban végülis nem rossz, más gyakorlatok közt elszórtan.
Na de mindegy, amennyit muszáj, annyit csinálok, 'oszt jóvan' :) Aztán meg lehet, hogy egyszer majd megvilágosodok és megtérek még... :)

7 comments:

  1. Most hívott Pavel, azt mondta, hogy ne írj ilyeneket, mert a héten ez a második alkalom, hogy inog a megélhetésének a lába alatt a talaj:)
    Bencze Dániel

    ReplyDelete
  2. Hát ha még azt is tudná, hogy ma váratlanul lemerült az akkum, minekutána tekerhettem 10km-t melóba, meg aztán vissza... Az már kétszer majd' 30 perc aerob fertő!!! :D

    ReplyDelete
  3. Miért nem próbáltad ki az autótologatást?...:))
    Borbiró Robi

    ReplyDelete
  4. Nem vagyok nagyétkű, mára elég nekem a Pavel kenyere, a tiédet majd máskor veszem el... :D

    ReplyDelete
  5. Hú..!
    Szerencséd ,hogy most volt a nemzetközi nőnap..;)
    Borbiró Robi

    ReplyDelete
  6. Gabi,
    Használsz valamilyen mérőeszközt, pl:polar órát pulzusszám mérésre, pulzuscélzónában maradásra...stb.
    Borbiró Robi

    ReplyDelete
  7. Alapvetően nem, csak egy mezei csuklóraszerelős vérnyomásmérő van a háztartásban, ami pulzust is mér, azzal néha mérek magamnak egyet a végén, kíváncsiságból, már ha egyáltalán eszembe jut. Ez a célzóna-dolog amúgy különösebben nem hoz lázba.

    ReplyDelete