Tuesday, August 31, 2010

Kísérleti nyúl, aki lettem

Most, hogy megvan az RKC II és az azóta eltelt két hétben kellőképpen kitunyultam magam, kimondottan újnak tűnt az élmény, hogy azon kell gondolkodni, merre is tovább. És ahogy a lehetőségeken elmélkedtem, rájöttem, hogy edzettem én már egy csomó mindenre, állóképességre, erő-állóképességre, gyorserőre, robbanékonyságra, maxerőre, de van valami, amire még életemben soha.

Tömegnövelésre.
Humm.

Végülis... A nyáron amúgy is úgy összecsoffadtam, hogy rossz volt már rám nézni (mondjuk a húzódzkodás terén ez nem volt hátrány)... Meg olyan sokan kételkednek abban, hogy a kettlebelles edzéssel lehetne tömeget építeni (fiúk)... Meg olyan sokan paráznak, hogy nehogy böszme nagy izmaik legyenek tőle (lányok)...
Ergo semmit sem veszíthetek, ha kipróbálom, valamelyik pártot mindenképpen igazolni fogja. Ha semmi se történik, megnyugodhatnak a lányok, ha meg igen, akkor lelkesülhetnek a fiúk :)

Továbbá, ahogy ezen elmélkedtem, elkezdtem rettentőmód kíváncsi lenni. Mármint hogy mi sülne ki ebből vajon.

Aztán vasárnap átjött dumálni Zoli (Bánszegi), és azzal a lendülettel befűztem őt is. Hogy akkor Capt'n Complex Geoff Neupert, Kettlebell Muscle, csapjunk bele, ihaj. (Annyi "szörnyűséget" beszélnek róla, hogy nagyon akartam valakit, aki végig csinálja velem, nehogy megfutamodjak, hehe.) Mondjuk nagyon nem kellett győzködni, ő is épp túlesett az RKC hosszabbításon és hasonló dilemmában leledzett éppen. És kissé szkeptikus is a kettlebelles tömegelés ügyében, hiába, egyszer gyúrós, csak mindig gyúrós, legalább egy kicsit... (meg fiú, ugye) :D

És akkor szépen kiagyaltuk a következő kísérletet (öngyilkos merényletet):

hétfőtől (aug. 30) 4 hét MarkRif-féle "felvezető" edzés (azaz 0. hónap, mert kissé azért betojtunk mindketten, hehe),
szeptember 27-től meg KB Muscle 6+6 hét, teljesen szigorúan, betű szerint,
és akkor december 17-én, még a karácsonyi megőrülés előtt vége is.

Kajálás terén meg Zoli kb. a könyv ajánlásai meg a testépítő hagyományok szerint fog eljárni, én viszont maradok a már bevált saját, individualizált paleo-warrior verziómnál. Ami azt jelenti, hogy hús, hal, tojás, zöldség, gyümölcs, magvak, alapvetően este, amennyi jólesik, de mivel a program hüvelykujjszabálya az, hogy "sose legyél éhes", akár nappal is, majd látom úgyis.

Tegnap terv szerint meg is ejtettük az első szeánszot.
Alkardurranás már a felénél (és ez még csak a "felkészítő", nem a program, mi lesz itt, anyááám :D), Zolinak alsóhátban is érződött a törődés. Ma izomláz(!), főleg bicepszben(!), alig tudom kinyújtani a karom (negative press, ójee).
Pedig mikor végeztünk vele (fél óra se volt tán), még úgy voltam vele, hogy "alig csináltunk valamit". Aztán egy óra múlva már csak a kajára meg az alvásra tudtam gondolni :D (De ez biztos pszichés is, Zoli is azzal jött, hogy már amióta eldöntöttük ezt a programot és átolvastuk, mire kell számítani, ő egyfolytában éhes :D)

Kíváncsi leszek, hogy fog menni holnap. Lesz megint egy csomó neg. press, és jön be hozzá a guggolás is most már. Meg dupla clean-ek. Szép halál lesz :)

ÉÉÉÉÉS, most volt itt a postás, ÉSSS csomagot kaptam, megérkezett a tiszteletpéldány a Tracy DVD-jéből, véleményezésre! Ezt már korábban jelezte, de amikor kibontottam, kiderült, hogy nemcsak az övét küldte el, hanem mind a 4-et :))) Dőzsölés leend :) Meg majd az edzőtáborban is befrissítünk belőle egy kicsit :)

Apropó edzőtábor: okt. 1-2-3, Kaba, már lehet jelentkezni :)

9 comments:

  1. terralájk Gabi:)))Kíváncsian várjuk a részleteket!

    ReplyDelete
  2. Huhú, erre én is roppant mód kíváncsi leszek, a jelen havi projekt utánra ez volt az egyik terv :)
    Hajrá!

    A DVDkről lesz itt is rivjú? Érdekesnek ígérkeznek...

    ReplyDelete
  3. Sanyi, aki már most kövér gyerekAugust 31, 2010 at 5:12 PM

    Akkor az idén Jézuska két kövér RKC-t tol be a fa alá? :)

    Amúgy ha ráérsz, egy féloldalnyi lényeget kivesézhetnél abból a csoda könyvből erről a golyós tömegelésről, vagy rágjuk itt a küszöböt Pákozd-2 napig?

    ReplyDelete
  4. Kettlebelles tömegnövelés? Hol itt a probléma? Csak egy sima súlyzó. Azért mert fogantyúja van nem kell mindig lengetni :-))

    ReplyDelete
  5. Gabi,
    Lehet, hogy ugyanaz a postásunk?:)
    LP

    ReplyDelete
  6. Uraim,

    teljes részletességet nem ígérhetek, inkább valami összefoglaló-féleséget kb. hetenkénti rendszerességgel :)

    DVD-ken átfutottam hörcsögmódra gyorsangyorsan (kíváncsiság), nagyon jó a lats is, a törökös is, majd remélem, hétvégén fogom tudni egy kicsit alaposabban (jegyzetelősen) végignézni.

    Sanyi,

    a Muscle lényege, hogy duplasúlyos komplexekkel és kombinációkkal dolgozik. Viszonylag hosszú munkasorozatok, behatárolt pihenőidő (másfél-két perc). Rövid, intenzív edzések (15-45min). A heti lebontás könnyű-közepes-nehéz nap, itt a komplexet alkotó gyakorlatok száma változik, a súly ill. ismétlésszám marad. A hetek múlásával nő a sorozatszám meg csökken a pihenőidő. Kb. ennyi a lényeg :)

    Viktor,

    de, kell... :D

    Péter,

    lehet, de akkor remélem, helikopterrel jár... ;)

    ReplyDelete
  7. Sanyi, aki már még kövérebb gyerekSeptember 3, 2010 at 10:39 AM

    Köszi, a lényege ok, egy mintaedzés pedig majd mutatja a részleteket!

    ReplyDelete
  8. Ha nem titok, előtte-utána mért testtömeg és cm (comb, csípő, derék, bicepsz,...) értékeket is publikálnál majd?

    ReplyDelete
  9. Öhm, hajaj, hát titoknak nem titok, de nekem eszembe se jutott az elején ilyeneket méricskélni... Ehhez az én beállítottságom nem elég bodys és/vagy túl kőkorszaki :D Két mérőeszközöm van csak: tükör, gatya. Nem kifejezetten számszerűsíthető, ellenben megbízható.

    Előtte-fotók vannak, majd max. csinálok a végén is párat.

    ReplyDelete