Saturday, March 13, 2010

Ami velem mostanában van

Hát az az, hogy sűrű a Zélet :) Napi 6-10 edzést tartok, a hét minimum 5 napján. A hétvégeken meg, ha nem utazom, akkor családolok, mert lassan már megismerési problémák lesznek :) Januárban a dán Z-Health I-Phase volt porondon, aztán februárban a pesti Z workshop, ma szintén Z intro-t tartottam egy csapat Nagyváradról érkezett kettlebell-fanatikusnak (angolul, román tolmáccsal - na ilyen se volt még, hogy engem fordítsanak és ne én fordítsak, hehe), jövő hét végén Münchenben teszem majd ugyanezt németül. Áprilisban készültem a T-Phase-re (Phoenix, Arizona), mert úgy volt, hogy úgyis ki kell mennem előtte héten St. Paul-ba az áprilisi RKC-re vizsga-tanítani, de az most borult, mert egyszercsak jött az email, hogy St. Paul storno, a kinevezés már korábban megtörténik és már az olasz RKC-n debütálok Team Leader-ként május elején. Május második felében meg 3 napos edzőtáborra készülünk Nagyváradtól nem messze, a hegyekben. Aztán talán(?) a június eleji S-Phase-re ki tudok menni majd. Tovább meg még nem látok - vagy nem merek nézni :)

Az edzés is halad a maga útján, mondhatni lassacskán jövök fel, mint a talajvíz :) Kísérletezgetek újabban a Convict Conditioning programjával is - tényleg be kell tartani a progressziót, majdnem hogy nyomorékká izomlázasítottam magam az első nekifutáskor - az íróasztalra támaszkodós high-rep fekvőtámasszal, banyek!!! :D Fene se gondolta volna. Pedig gondolhatta volna, vagy mi. Könnyű-nem-könnyű, a Pavel-stílusú max 5 ismétléses tradíció után egyszer csak 40-50-es szériák megtették a maguk sokk-hatását, szó ami szó. Namindegy, aki hülye, haljon meg, ennyi :D

Meg csináltunk itt közben megint Brutál-Minimált meg Sissy-tesztet - hát lehet, hogy a srácok megküzdenek magukkal az edzéseken az eredményekért, de az viszont biztos, hogy ablakba is lehet tenni azokat: a Sissy-n (24-essel) mindenki ideje 35 és 40 perc között volt. (Ajj, juteszembe, még a honlapot is apdételnem kéne sürgősen...) Jajj, és végre van egy "csajom", aki túlszárnyalt: nagyobb súlyt tud nyomni, mint én, ez milyen király már? :) (És nem, nem NDK úszónő, sőt...!)

Szóval strapás, de jó minden :)
És köszönöm szépen a gratulációkat mindenkinek még egyszer!

Viszont van valami, amit ezzel a Team Leader kinevezéssel kapcsolatban tisztázni szeretnék.
Ez nem kitüntetés, hanem egy állás. Egy oktatói állás az RKC (és HKC) oktatási-vizsgáztatási rendszerében.
Egy állás, és nem egyfajta elismerés, kitüntetés, titulus vagy valamilyen színű öv, amit automatikusan megkapsz, ha bizonyos kritériumokat teljesítesz, itt is ugyanúgy véges számú állásra keresnek alkalmas személyeket, mint egy iskolában.
A kiválasztásnak, mint minden HR kiválasztási folyamatban, vannak szakmai, üzleti és emberi vonatkozásai. Péter ezeket nagyjából összefoglalta a blogján.
Az RKC oktatás (is) egy üzleti vállalkozás, ahhoz, hogy az RKC rendezvények üzletileg sikeresek legyenek, előfeltétel, hogy jól tudja az oktató a technikákat bemutatni, jól tudja azokat oktatni, ill. jól tudja angolul oktatni (már a legutóbbi pesti RKC-n is nemzetközi volt a társaság, arról nem is beszélve, hogy nemcsak a saját csoportoddal kell tudnod kommunikálni, hanem Pavellel és a többi oktatóval is), legyen vezetési (motivációs, csapatépítő, stb.) jártassága, és fontos az is, hogy a többi vezető, oktató szívesen dolgozzon együtt vele. (Meg van még vagy 20 szempont, amiket John annak idején felsorolt nekem, csak nem bírtam megjegyezni.)
És ugyanúgy, ahogyan egy iskolába sem veszik fel mind az 50 vagy 100, az alapvető feltételeknek megfelelő matektanárt a két szabad matektanári állásra, Pavel is választ a szóba jövő instruktorok közül, annyit, amennyire az oktatásban szüksége van.

Amikor John először említette ezt a TL-témát, még csak titokban, a tavaly augusztusi RKC-n, azt is mondta, hogy maga Pavel ötlete volt. Szerintem nem baj, ha én ennek örülök :)

13 comments:

 1. Dejó ez a sok mizujs.

  A TL-ségednek azér' nem csak Te örülsz ám, hanem tömegek :-)

  Jó olvasni ezeket a teljesen korrekt sorokat :-)

  ReplyDelete
 2. Sanyi, a számolási segédmunkás gyerekMarch 13, 2010 at 10:42 PM

  Mégis a két legalapvetőbb szokott bekerülni... mármint tanárnak :)

  Egyébként gratulálok én is ehhez az emberes álláshoz!

  ReplyDelete
 3. Ha állás, ha nem állás, azért mégiscsak kitüntetés :)

  Szóval maga Pavel szúrt ki magának :) Őrülten büszke lehetsz magadra, én a helyedben az lennék, de ezerrel ám!
  Ennek pont így kellett lenni, és szerintem a Seniorság sincs már messze innen :)

  ReplyDelete
 4. Csatlakozom az előttem szólóhoz!

  ReplyDelete
 5. Na végre egy hír :-)

  Ha meg valakinek nem tetszik a TL-ség, mondd neki, hogy nyasgem :-) Nem kel vitatkozni a hülyékkel, mert véletlenül összekevernek velük :-)

  ReplyDelete
 6. Gabi,
  nagyon megérdemelted,további sikereket Kívánok Neked!!
  Rob

  ReplyDelete
 7. Csak gratulálni tudok Gabi, az ilyen elkötelezettségnek és hozzáállásnak mindig megvan az eredménye!!!

  ReplyDelete
 8. Kollegina,fogadd gratulációmat - nem tudom megfogalmazni, hogy mennyire büszke vagyok!Jó 2,5 éve, amikor együtt kezdtünk Adyligeten...hát nem gondoltam volna!

  Dani

  U.i.:Pofátlanul megjegyzem, hogy azért örülök, hogy a MBF időm még nincs veszélyeztetve - ha már másban úgysem vagyok jó, ez marad nekem :)))

  ReplyDelete
 9. Örülök, hogy te vagy az edzőm, Gabi!

  ReplyDelete
 10. Köszi szépen, mindenki :)

  Sanyi, attól függ, nem?, hogy ki a Zigazgató :)

  Juci, hát, így mondta JDC, és magától, nem én kérdeztem (konkrétan meg se bírtam szólalni, hehe), úgyhogy az vagyok, gondolhatod, a franc se fog itt álszerénykedni :)

  Misi, dehogy vitatkozom, vitatkozzanak Pavellel, lehet, még hálás is lenne, ha egy vérbeli és bennfentes szakértő a helyére tenné végre a hebehurgya és meggondolatlan döntéseit illetőleg... ;)

  Dani, akkor most már a Sissy jön, nincs menekvés :) 35:17 a verendő (24-essel), úgyhogy hajrá :) A 3 napos robotics üzemmódra meg készülj fel :D

  ReplyDelete
 11. Gabi, ennek nemcsak Te örülsz, hanem én is, és még sokan mások! :-) (Bocs hogy csak most, éjjel értünk haza a sielésből - nem rossz ilyen hirekre érkezni!) Sok szeretettel gratulálok, GO TEAM GABI!! ;-)

  ReplyDelete
 12. Basszus !

  Kedves Gabriellla!!!
  Elfelejtettem gratulálni a kinevezéshez !!!

  Lehet még ?
  Mert akkor :
  GRATULÁLOK A KINEVEZÉSHEZ !! ;-)

  Hódolatom ,

  Viktor

  ReplyDelete