Sunday, November 29, 2009

ZiZZ

Hát, nem unatkoztunk tegnap :) Én legalábbis tuti nem, szerintem Péter sem, és remélem, hogy a résztvevők sem :)

A Z-Health hatalmas (és a köztudatba még csak alig-alig beszivárgott, de annak legalább viszonylag minden szempontból ellentmondó, hehe) tudományos-filozófiai elméleti háttérrel rendelkezik, nagyon nem volt egyszerű ezt 2,5 órába úgy besűríteni, hogy belátható, összefüggő, ugyanakkor még emészthető egész kerekedjen ki belőle, és emellett még elegendő idő maradjon demókra, legalább néhány gyakorlat precíz megtanítására, tesztelésekre, kérdésekre, miegyébre. Némi neurológiai alapozás viszont elengedhetetlen, különben úgy tűnhetne, hogy az R-Phase nevében az R Rodolfót rövidíti, és ezek a roppant egyszerűnek, megkockáztatom, gagyinak tűnő gyakorlatok valamiféle manipulatív trükkök. Aztán persze lehet, hogy így is úgy tűnik, és jobb, ha rendelek cilindert meg krumpliorrot :)

Egyéni felmérésekre, személyre szabott komplex javításokra persze nem volt most lehetőség, de így is voltak (több esetben látványos) változások mindenkinél - hol pozitív, hol negatív irányba, aszerint, hogy "neki való" vagy "nem neki való" gyakorlatot tanultunk éppen (mert hát ezekkel az ugyebár roppant egyszerűnek, sőt gagyinak tűnő kis gyakorlatokkal ugyanúgy el is lehet ám "rontani" valakit), és hogy mennyire sikerült a "precíziós" kivitelezés (a "nagyjábóli" nem nagyjából jó, hanem semennyire se).

És a végén maradt még pár perc arra is, hogy bemutassuk a különböző fejtartások, a tekintet irányának és hasonló "apróságoknak" a kifejthető erőre gyakorolt olykor drasztikus hatását. Lehetett volna még folytatni ezt a megkezdett szálat pl. a csontritmussal, a hatékonyság négy elemével meg ilyesmi, de már így is csoda volt, hogy az időkeretbe ennyi is belefért. No de talán majd folyt. köv. - addig is kíváncsian várom a visszajelzéseket :)

5 comments:

  1. Kedves Gabi,

    Párommal nagy izgalommal vártuk a workshop-ot, és ismételten sok tágra nyílt szem és "jéé", meg "azta!" felkiáltás lett a következmény, mint az lenni szokott, bár Neki ez most az első ilyen alkalom volt. Páromnak minden javított egy kicsit, nekem pedig volt ami javított, volt ami rontott, szóval mutatóujj-effektus... A tekintet irányának fontossága különösen érdekes volt.
    Jól éreztük magunkat, és nagyon köszönjük a munkátokat!
    Várjuk a további alkalmakat is!

    Üdv, a Farkasok

    ReplyDelete
  2. Nagyon jó volt, még mindig próbálom egymás mellé illesztgetni a darabkákat, kísérletezek magamon és családtagjaimon, eredménnyel :)
    Az biztos, hogy nagyon megérte elmenni, köszönöm Neked és Péternek is a lehetőséget.
    Ugye lesz még ilyen?

    ReplyDelete
  3. Kedves Gabi!

    A tegnapi nap olyan volt számomra ,mint nagypapának az unokája mögött ülni a műrepülőgépben miközben különböző figurákat mutat ezalatt a nagypapa a rádióban ezeket mondja:
    " ezt nem hittem volna, erre nem számitottam.."
    (Remélem ismered ezt a viccet :-) )
    Én voltam az első alany akinek sikerélménye volt ,mert sikerült "padlótfognom" ,de utána Péter elrontott :-D
    Érdekes élmény volt ,hogy csak egy pont stimulálásával mennyit lehet javítani vagy rontani .

    Péternél már leróttam tisztelem a program végett igy hát neked is megköszönöm ,hogy szántatok rá időt és energiát ,hogy ezt megmutathassátok !
    Remélem lesz még ilyen és kicsit jobb lesz a klíma :-)

    Köszönettel,

    Viktor H

    ReplyDelete
  4. Gabi,
    itt és most is mégegyszer köszi a lehetőséget!
    Jók voltatok :)
    Az az igazság, hogy még kíváncsibb lettem, mint előtte voltam. Nekem megjött az étvágyam a folytatásra, illetve az sem ártana, ha az elhangzott-bemutatott dolgokat lenne mód egy kicsit bővebben kifejteni, pontosítani, elmélyíteni valamikor.
    (Mert azt hiszem, némelyiket a szűkös idő miatt csak "nagyjából" sikerült begyakorolni, és az ugye nulla).

    Szóval köszi mégegyszer, a rendszer láthatóan zseniális, ti pedig Péterrel tök jól átadtátok, amennyi belefért :)

    ReplyDelete
  5. Köszi szépen, örülök, hogy tetszett, januárban várható a következő, és gyanítom, hogy februárban is lesz, ha visszajöttünk az I-Phase-ről :)

    ReplyDelete