Thursday, May 21, 2009

Bekk

Már hétfőn este hazaértem a nagy dán kalandról, de valahogy nagyon nehezen rázódok vissza a Cert felhői közül a mindennapok kerékvágásába. Mint Doc-tól megtudtam, ez az ún. 'poszt-RKC-depresszió', ami a többiek egybehangzó véleménye szerint általános jelenség a visszatérő "vendégművészek" körében. Meg hát fáradt is vagyok, azért leszívja az ember agyát a tanítás meg az azzal járó felelősség rendesen. De roppant jó szellemű, lelkes és igyekvő csapat jött össze, minden szempontból öröm volt velük dolgozni, látni az azonnali változásokat illetve a három nap alatti "transzformációt", amit minden egyes alkalommal csodaként élek meg. Jeff O'Connor Sr. RKC teamjéhez kerültem - találkoztunk már tavaly a CK-FMS-en, de most nyílt jobban alkalmam megismerni őt -, akinek köszönhetően volt alkalmam a "szokásos" teendőkön túlmenően egyénileg is dolgozni (meg CK-FMS-voodoozni) egy-egy jelölttel, csoportos gyakorlatot vezetni, részben a technikai vizsgát bonyolítani, a team tanítási vizsgáját szervezni, és a grad workoutot vezényelni. Hát izé, azért a harsány "Yes, Ma'am!"-ezést még szoknom kell, de van egy feelingje, nem mondom :) Meg persze annak is, hogy már amikor szerda este megérkeztem, azonnal összeállt a "kemény mag", Doc, Jeff, Mark Toomey és én (ezen persze még dobott egy kicsit a csütörtöki közös helyszín-előkészítés, egymás voodoozása és az új grad workout kipróbálása), időnként kiegészülve Pavellel, KJ-vel, Vilivel (akire még visszatérek) és másokkal, ami aztán erősen meghatározta a hotelbeli esték és reggelik lefolyását - felettébb tanulságosak voltak ezek a beszélgetések, és hááát, nem voltunk szomorúak, na ;) Csak azt sajnálom, de nagyon, hogy John nem tudott ott lenni... 

Ez így már önmagában is felülmúlta az összes várakozásomat, de volt még egy másik vonal is, ami ugyan járt némi előzetes izgalommal, de végül szintén az elképzelhető legjobban alakult. Most "prezentáltam" ugyanis az első RKC-jelölt tanítványomat (igen, ő a Vili, akire most visszatérek, és akiről a Dragon Dooron megjelent cikkem szól). Nos, sikerült nem kis feltűnést keltenünk... A dolog pikantériáját az adta, hogy Vili április 6-án térdműtéten esett át, azaz sacc 5 hetünk maradt rehabilitációra, amiből az első kettőt ráadásul mankózással töltötte, úgyhogy az utolsó utáni pillanatokban dőlt végülis el, hogy jön vagy halaszt (főleg a guggolásos téma tűnt ugyebár nagyon cselendzsesnek). De jött, és már kapásból azzal indított (miután előző nap mindenkire sikeresen ráhoztuk a frászt ezzel a sztorival), hogy 140-et(!) csinált a snatch teszten, majd az első swing tanítási blokk közepén Pavel személyesen nyargalt át hozzám a pálya másik végéből gratulálni, miután kinyomozta tőle, ki tanította neki ezt így... Majd másnap közölte vele, hogy a guggolásnál már ne is nagyon ugráljon, úgyis mindenki tudja már, milyen kemény. A VO2Max tesztnél nem kis fejtörést okozott Sara-nak azzal, hogy 45 lett az utolsó perc eredménye a 16-ossal - amíg Kenneth oda nem szaladt elmagyarázni, hogy nem elszámolás, ő tényleg tud ilyet, ő ezt amúgy a 24-essel szokta, ugye... csak hát Doc (a Team Leadere) letiltotta róla, biztos ami biztos alapon. Jeff a harmadik nap reggelén azt mondta neki, úgy vigyázzon magára, hogy itt már csak akkor bukhat meg, ha túlzásba viszi a vagánykodást és lesérül még búcsúzóul. De azért lengő zászlókkal megnyerte a technikai versenyt is (mély guggolással együtt, yess). Doc a végén az értékeléskor annyit mondott neki: "When you come back to assist, you gonna be a rock star..." Én meg bezsebeltem egy szekérderéknyi gratulációt, meg kaptam olyan kérdést, hogy milyen érzés "celebrity"-nek lenni, hehe.

Gyanítom, ez most úgy hangzik, mintha dicsekednék. Valószínűleg azért, mert úgy is van :) Hát istenem, na bumm, büszke vagyok rá, na... Kiváló munkát végzett, ÉS képes volt vigyázni magára közben :)

Képek itt :)

Ja, és Vili is kapott Dragon-Door-cikkre felkérést, a villám-rehab hiteles történetéről - majd szólok, ha fenn van.

14 comments:

  1. Gabi!

    Le a kalappal előttetek!!!
    Büszke is lehetsz magatokra,van miért!

    Rob

    ReplyDelete
  2. Király! Biztos jó érzés lehetett: előhúztad a seprűdből az adu ászt! :)
    Jó ilyet olvasni és átérezni!

    Egy kérdés: mi volt az új grad workout a végén? Mert a képekből ítélve guggolással volt fűszerezve...

    ReplyDelete
  3. Gratulálok, szép volt Gabi!!! Mondd csak, Te mint CK-FMS instruktor, tarthatsz szemináriumot az FMS tanácsadóknak? Mert én nagyon vevő lennék rá, és gyanítom, hogy más is! :-)

    ReplyDelete
  4. Gratulálok :)! Jó ilyet olvasni!

    Bajzath RKC

    ReplyDelete
  5. Köszi, mindenki,

    hát igen, azért hízott a májam rendesen, szó ami szó... De leginkább megnyugtató a tudat, hogy jó az, amit csinálok és ahogy csinálom. Mert hát ugye nem az igyekezet számít, hanem végülis csak az eredmény.

    Sanyi,

    Egy snatch-teszt-súllyal (ffiak 24, nők 16k) snatch - lehúzás tartóba - guggolás és abból nyomás (egy lendülettel) - 10 (két- vagy váltogatott kezes) sétálós swing. Start 45 másodpercenként (sacc 20-30sec munka, a maradék pihenő). Körönként kézcsere.

    Rita,

    mármint konkrétan milyen szemináriumot?

    Végülis ha úgy vesszük, szólásszabadság van, azaz bárki tarthat bármiről bármit, amíg nem ad ki jogosulatlanul bizonyítványt ill. van ember, aki hisz (és fizet) neki.

    Szóval valami olyasmi informálisat, mint pl. Péter a L2 anyagából (nodepláne a clubbell-kötél-stb.-témában) nyilván igen, de ettől természetesen senkiből sem lesz CK-FMS.

    ReplyDelete
  6. Gabi, igen, ilyen informálisra gondoltam. Az az igazság, hogy szerintem vizsga/papír nyilván kell és fontos, de attól, hogy megvan, azért még bőven van mit mélyíteni, és az ún. "Aha!" pillanatok leginkább a gyakorlott szakemberek magyarázata, példái kapcsán szoktak jönni. A CK-FMS nyilván külön kurzus, mindenki el tudja dönteni, van-e rá pénze, ideje, energiája - mellesleg, ha igen, előtte egy szeminárium valószínűleg akkor is hasznos.
    Brett még sokára jön újra, és nyilván egy ilyen szeminárium alkalmával egy csomó minden, amit ugyan tanultunk, de esetleg nem látunk át összefüggéseiben, a helyére kerülne :-).

    ReplyDelete
  7. Legmélyebb tiszteletem! Csak az a kérdésem, hogy mi okozta az itt látható erős kontrasztot az öltözékben?

    ReplyDelete
  8. Rita,

    átgondolom, aztán majd visszatérek rá (szerintem még most hétvégén) egy külön posztban.

    Köszi, Gábor,

    nos, Dánia, 10-15 fok, napsütéses, szeles idő. A srác svéd és böszme öntöttvas golyók hajigálásával izzasztja magát rendületlenül. Én meg lenni fagyos magyar, aki javarészt csak ácsorog/téblábol és ugat... :)

    ReplyDelete
  9. Hello Banya,

    nagyon menők voltatok, megnéztem volna az arcokat, amikor Vili tolta a snatcheket.
    Mikor repülsz felénk a seprűdön???
    Má' nagyon hiányzol, egy kis rugdosás nem ártana...

    ReplyDelete
  10. Hú, minden tiszteletem a tiéd, gratulálok.
    Azért az is jó, hogy mindenki tudja, hogy honnan jöttetek :-)

    ReplyDelete
  11. Gabi,kukk,hurrá,stb.
    gratulálok szintúgy, borzasztóan, de majd írok rendes mailt is.
    itt és most csak az hökkentett meg,hogy nekem is 16 kg a snatch teszt a grand workouton? mert akkor lassan elég durvára kellene vennem a figurát.

    ReplyDelete
  12. Köszönöm, kedvesek vagytok :)

    Anikó,

    per def a "snatch test bell", azaz amit a snatch teszten is használt az ember lánya. Alapból 16kg, 50kg alatti vagy 50 év fölötti nőknek opció a 12kg.
    De nem is biztos, hogy nektek is ez lesz. Lehet, hogy a régi, vagy akár valami teljesen más. De az biztos, hogy semmi olyan, amit ne gyakoroltatnának előtte a 3 nap folyamán is.

    Andi,

    mostanság elméletileg nem készültem, de még lehet végülis bármi... majd összebeszélünk valamit :)

    ReplyDelete
  13. oksi danke szenksz :-)
    végül nem kaptam szívrohamot és teljesen tuti, hogy a 12 kilóssal kell 80 snatchet megcsinálnom a teszten.megnéztem a Sárkány Ajtaja oldalán.
    Huzamosabb terhelést nem bírok a 16-ossal (még),bár tegnap megcsináltam 3 snatchet vele jobb kézzel, ennyi a maximum tőlem, és jelenleg 47 kiló vagyok. Ha izgulok, 1 nap alatt is fogyok, nemtomhogy, akár 2-3 kilót is. De azért remélem, eltűnni nem fogok, mert akkor hogyan fotóznak le,mint fantom RKC-t? :-D

    ReplyDelete
  14. Gratulálok!
    Meg van Matyi mellett a másik szuper embere hazánknak! :)

    ReplyDelete