Sunday, April 06, 2008

SMR

Meggyőződésemmé vált a tegnapi SMR workshop után, hogy a szivacshenger eredetét valahol a spanyol inkvizíció környékén kell keresni... :D Még órákkal később is görcshatáros volt a vádlim :D
De ettől függetlenül rengeteg információ birtokában jöttem el. Nagy részét még jódarabig emészteni fogom, meg persze gyakorolgatni kell meg kitapasztalni. Az pedig idő, hiszen egy ilyen egyszeri rendezvény, még ha ennyire átfogó és alapos is, csak egy első benyomást tud adni. Mindenesetre ez az első benyomás tetszett, és kíváncsian várom, mit hoz a rendszeres alkalmazás.

6 comments:

  1. Kicsit bővebben mit takart ez az SMR Workshop?

    ReplyDelete
  2. SMR = Self-Myofascial Release.
    Szivacshengeres izompólya-masszázs, így bizonyos területeken egyedül is oldani tudjuk a letapadások-hegesedések okozta göböket.

    ReplyDelete
  3. Köszi az infót. És azt megtudod mondani hol lehet Magyarországon róla bővebbet megtudni? (merre vannak workshopok meg ilyesmi)

    ReplyDelete
  4. Ez most zártkörű volt, Péter szervezte és Csíky Ferenc tartotta jelenlegi ill. leendő RKC-knek, de biztosan lesz majd nyílt is. Hamarosan elindul a www.triggermassage.com oldal, ott lesz info.

    ReplyDelete
  5. Ja értem, akkor még nem publikus. Kár mert érdekesnek találom, na de ezzel számolnom kellett amikor a fránya anyagiak miatt visszaléptem. Gyakorolgasd, hogy aztán legyen kitől megtanulnom ;-)

    ReplyDelete
  6. Ez tényleg durva masszázs.

    Mikor elösször csináltuk edzés után jobban nyögött és szükölt a csoport mint edzés alatt. :)

    Nekem a hátam nagyon rendberakja.
    Kb ugy érzem mintha egy kombinácios zár lenne a gerincem ahogy végigropog. :)

    ReplyDelete