Saturday, March 15, 2008

"It's all easy 'til it's heavy"

BJ#2, 3 kör, @16kg
5/5 C&P
20 kétkezes swing
5/5 C&P
5/5 C&FSQ
5/5 C&P
5/5 TGU
5/5 C&P
5/5 snatch
5/5 C&P

Az első körben annyit pihentem, amennyit nem szégyelltem, hogy hátha akkor jobban mennek a nyomások - aha, hiú ábránd... :-/ Még az elején hagyján is, de aztán örültem ha 3, majd 2 kiment szabályosan. Így az első kör betartott fél órába.
Közben a következőkön agyaltam:
1. Tökmindegy, mennyit pihenek, a helyzeten nem javít.
2. Ez a program elsősorban erőállóképességre megy, ha GTG-t csinálok belőle, épp csak a lényeg vész el.
3. Egyáltalán nem muszáj pont ebben a programban erőltetnem a 'tiszta' nyomásokat, más napokon is gyakorolhatom, ha akarom (akár BJ-n kívül, akár a másik két napon, ahol körönként csak egy sorozat nyomás van), vagy az instruktori után elkezdhetek egy ETK-ROP-ciklust.
Úgyhogy ezek fényében-tükrében nem hagytam az egészet egy kör után és frusztráltan, hanem a második és harmadik kört szépen eleve push-pressekkel csináltam végig, pihenő szükség szerint, és így körönként 15 percet vett igénybe a dolog kb.
Vélemény?

11 comments:

  1. Én támogatom, bármi könnyítésről van szó:)))
    Dani

    ReplyDelete
  2. Komolyan:amennyire a saját gondolatvilágom engedi, jó a logikád.
    Dani

    ReplyDelete
  3. *hajlong, vigyorog*

    Hát, végülis nem hajt a tatár a 16-ossal... perpill 57 kiló vagyok, ha ez így megy tovább (<56), 8-assal fogom tolni a Grad Workoutot, banyek :D
    Az összes többi gyakorlat meg megy vele, szóval jó lesz ez így, én bízom benne. Holnap a guggolós napon megpróbálom úgy, hogy 3/3/2/2, vagy egyesével váltva, de strict MP legyen.

    ReplyDelete
  4. Nekem úgy tűnik az erőállóképességed nagyon rendben van (mondjuk főleg hozzám képest:)). Azt nem tudom, hogy az instuktori tábor előtt szabad-e, de ha több időt fordítanál a max. erő fejlesztésre valószínűleg nem lenne gondod a nyomásokkal sem. (Kérdezd Pétert, biztos korrektebb tanácsot ad.:))

    Stoczi

    ReplyDelete
  5. Igen, Stoczi, ez biztos, hogy így van, csak tisztában kell lennem azzal, hogy a maxerő és az erőállóképesség valahol végülis csak egymás rovására fejleszthető, vagy egyikre kell tenni a hangsúlyt, vagy a másikra.

    A BrettJones nyomós napba nem érdemes beleerőltetni, ez kiderült. Ettől függetlenül fogom gyakorolgatni más napokon, esetleg elszórtan a nap folyamán GTG-jelleggel, de semmiképp sem úgy és/vagy annyit, hogy a fő irányvonalba belekavarjon.

    Aztán az instuktori után valószínűleg az összes padlásom is tele lesz volumennel meg állóképességgel :D, és akkor jól fog jönni (meg remélhetőleg menni is) egy kevés ballisztikát tartalmazó, inkább erőfejlesztő ciklus: nagy súllyal felhúzás, fekvenyomás és más tárcsás súlyzós dolgok, kettlebell MP, húzódzkodás meg pistol (akár súllyal), megtanulhatom rendesen a side presst meg a bent presst, two-hands-anyhow-t, csinálhatok nagy súllyal snatchet, de még az sem kizárt, hogy rágyúrok az egykezes fekvőtámaszra is... Jó lesz :)

    ReplyDelete
  6. Nem tudom pontosan megítélni, de nem lehetséges, hogy az instruktori táborhoz már nem kell fejlesztened az erőállóképességet? Nem elég csak szinten tartanod? Ebben az esetben 8 hét alatt javíthatod a max. erőt is a szintentartás mellett, nyilván nem olyan mértékben mint a tábor után.

    Stoczi

    ReplyDelete
  7. Ez lehetséges. Csak a max.erő fejlesztése perpill se nem sürgős, se nem fontos. (=nem követelmény az instruktorin). Ez utóbbiról viszont végül sincs még mindig elképzelésem, hogy akkor konkrétan mi várható, mekkora terhelés, mekkora intenzitás (főleg csak legendákat hallani), úgyhogy úgy vagyok vele, hogy inkább túlkészült legyek, mint ellenkezőleg.

    (Mindazonáltal a szintentartás is elég nagy volumen-munkát igényelne, míg a maxerőt meg pont hogy kis volumennel de nagy intenzitással lehetne növelni... szóval esélyes, hogy egy helyben toporognék csak.)

    ReplyDelete
  8. Nehéz jó tervet készíteni, ha pontosan nem ismert a követelmény szint. A Dan vizsgáknál is csak a minimumot határozzák meg, de bármit kérhetnek, amit elvileg ismerni/tudni kellene. Úgy látom itt is hasonló a helyzet.

    Stoczi

    ReplyDelete
  9. Az világos, hogy van a snatch test (mondjuk 3 perc), meg a Grad Workout (mondjuk félóra), eddig okay, de a három nap többi részében is helyt kell tudni állni... ami nekem úgy jön le, hogy ugyan nem eszement súlyokkal, nem hosszú szettekben, de konkrétan összességében 3*8-10 óra alatt akár több ezer ismétlés.

    ReplyDelete
  10. Gondolom azért sincs pontos program, mert pszichikailag is meg kell felelni az elvárásoknak, és korrektebb nem közölni, mint megváltoztatni.

    Stoczi

    ReplyDelete
  11. Hát lehet, de végülis mindegy, a legjobbra kell számítani és a legrosszabbra felkészülni, jobbat úgysem tudunk :)

    ReplyDelete