Friday, February 01, 2008

Leharcolt...

...vagyok még mindig. Izomlázas is, meg egyébként is kissé zilált. Az elmúlt néhány nap, úgy látszik, felgöngyölödött és most jön ki.
A mai terv BJ#1 volt két golyóval, három körrel és némileg megnövelt ismétlésszámmal, de jelen helyzetben ez nem tűnik jó ötletnek. (Mondjuk, ha belegondolok, összesen 3 egyórás kétgolyós edzés ma-holnap-holnapután meg még kevésbé. A 3 napot ugyanis nem akarom szétszedni egymás mellől, hisz az az egyik lényege a dolognak.) A volumen viszont a másik lényege, tehát a múltkori (=megadott minimum-) ismétlésszám alá menni nincs értelme, és a körök számát sem érdemes csökkenteni. Viszont a pihenőidőt sem akarom növelni, különben a végtelenségbe nyúlik már az egész. Ha meg csak egy golyóval csinálnám, az felborítaná a hosszú távú menetrendet is (BJ minden péntek-szombat-vasárnap, egyik héten 1, a másikon 2 súllyal, és minden alkalommal a két héttel azelőttihez képest csak egy paramétert változtatva).
Ezért ma soron kívüli pihenőnapot tartok, BJ-t pedig elcsúsztatom egy nappal, szombat-vasárnap-hétfőre. Aztán holnap majd lássuk meg, hogy megy.

4 comments:

  1. Jó csinálod. A lényeg, hogy el kell határoznod magad a pihenő kapcsán. Nem egyszer volt már nekem is olyan nap amikor pihenni kellett volna, de a fránya lelkiismeret csak nem hagyott nyugodni és elmentem edzeni. Na mondanom sem kell mi lett belőle, se edzés- se pihenés. Sokkal hasznosabb, ha elhatározod, hogy ma pihenésre van szükséged és pihensz, minthogy vacilálsz. Szóval kellemes és egyben hasznos pihenést :-)

    ReplyDelete
  2. Hát igen... de ez a blog-dolog már csak erre is jó: ha visszapergetem az elmúlt 4-5 nap terhelését, látom is, nem csak érzem, hogy időszerű a szünnap, és így a lelkiismeret sem piszkál.

    ReplyDelete
  3. Ne is piszkáljon, eddig nagyon szépen halad a felkészülésed! Csak így tovább ;-)

    ReplyDelete
  4. minden hódolatom:)
    nem ismerek még egy embert, aki lustálkodni akar, és ugyanazt érti alatta mint TE:)

    ReplyDelete