Wednesday, January 09, 2008

Hát, szóval akkor szívjuk fel magunkat tisztességgel...

Eddig bírtam.
Blogol az egész világ, hát legyen.

De leginkább elegem lett abból, hogy edzegetek, edzegetek, haladgatok is végülis, de az önfegyelem igencsak hagy kívánnivalót maga után. Edzésnapló két napig vezetve, két hétig nem, a kajanaplóról már nem is beszélve... Az a cél vagy terv, ami pillanatnyilag jó ötletnek tűnt, rövid úton módosításra ítéltetik, vagy csúszik, vagy jön egy pillanatnyilag még jobbnak tűnő ötlet, vagy olvastam/hallottam valamit, amit azonnal ki kell próbálni helyette/mellette, vagy rádöbbenek egyszercsak, hogy öt vas is van már a tűzben, nem csoda, ha mind lassan melegszik, vagy ha épp csak egy van, akkor rámtör a pánik, hogy jaj a többi...
Konzekvencia hiányában tehát összességében végülis csak káosz és kapkodás a vége - az meg lótüdő ahhoz képest, ami lehetne.
Talán mert egyik cél sem volt soha elég fontos.

Nnnnademost!
Május 9-10-11, Budapest, RKC instruktori kurzus.

Múló elmezavaromban jelentkeztem rá. Úgyhogy most már muszáj tartóssá tenni. Mármint az elmezavart.

A cél megvan, az elvárások nagyjából ismertek, az eszközök rendelkezésre állnak, az alapjaim pedig jók... Csitt, nem röhög, mondom jók!!!

Tehát:
Kell egy épkézláb terv, és annyi önfegyelem, hogy kitartsak mellette.
Egyszerű. De nem könnyű!

A nyilvános elszámoltathatóság talán majd segít.

Hát lássuk meg.

És most megyek snatchelni.

7 comments:

  1. Szia Gabi! Én sem vagyok oda a blogokért, de ebben az esetben teljessen egyetértek veled. Az edzésnaplót csak te látod, és így hajlamosabb vagy a sumákolásra, így tettem én is. Az ember nagy lelkesedéssel nekifog majd elkövet egy hibát amit nem rögzít és ha egyszer kihagytad akkor már nehéz folytatni és persze a rendszerességnek annyi. Ellenben a blognak két előnye is van. Először is érdemes olvasgatni mert tanulni lehet belőle, másodszor viszont azzal is inspirállak, hogyha elmarad a beszámoló akkor jön a szemrehányás ;-). Szóval hajrá, a május már nincs olyan messze!

    ReplyDelete
  2. Köszi, Petros, pontosan erről van szó :)

    A tegnapi edzést simán elsumákoltam volna, ha reggel nem írtam volna be, hogy "na majd ma"... És magamnak még simán ki is dumáltam volna.
    És este nyolckor még csak felszívtam magam, mert a lustaságnál jobban idegesített, hogy ha nem, akkor nyilvánosan is magyarázkodnom kéne :)

    Így meg, hogy nagy meglepetésemre még olvasóm is akadt, nodepláne :)

    ReplyDelete
  3. Nemlustálkodni mert figyellek 8-)

    ReplyDelete
  4. Hehe, ráéreztél, most készülök hozzákezdeni :)

    És mondd, téged is lehet figyelni valahol? :)

    ReplyDelete
  5. Hamarosan igen. A sport és a súlyemelés nem áll messze tőlem, de a kettlebellel csak október óta találkoztam, és igazából mégcsak ismerkedem az alapokkal, de eddig nagyon tetszik, mert pont azt az utat mutatja meg ami a céljaim eléréséhez vezet. Szóval 26.-án ETK utánna még az is lehet hogy felkészülök az instruktorira. Egy biztos június elejére komoly célokat tűztem ki és annak eléréséhez nekem is nagy segítség lesz egy blog, úgyhogy 26. után elindítok egyet én is, mint edzésnaplót :-)

    ReplyDelete
  6. Az már csak két hét! Úgyhogy tessék gyorsan kihasználni még a felügyeletmentesség (vagy a lét elviselhetetlen) könnyedségét :)

    ReplyDelete
  7. Köszi a biztatást, de azthiszem épp eleget lustálkodtam, úgyhogy elkezdtem: http://petros-kettlebell.blog.hu/

    ReplyDelete