Monday, January 14, 2008

Csaltam.

Mert hát ugye arról volt szó, hogy gyakorolni kellene azt a nyűves TGU-t, ha már kiderült, hogy 5-ösével bizony nehezen megy.

Na de hát kinek van kedve azzal vesződni, ami nem megy?

Úgyhogy miután órákig halogattam az edzést, hirtelen felindulásból úgy döntöttem, hogy én márpedig teljesen intuitíve és tervszerűtlenül, mi több, tervellenesen, sőt szabotázsként egyszerűen változatossági napot tartok helyette, és csupa olyan dolgot fogok csinálni, amit már nagyon rég nem, vagy még sose. És még ezt sem tervezem el, hanem egyszerűen az egyes gyakorlatok utáni pihenő alatt fogom kitalálni a következőt.

El is szórakoztam ezzel úgy egy órát.

5/5 TGU, 12kg
30/30 snatch, 12kg
5/5 TGU, 12kg
10 double clean, 2*16kg
5/5 TGU, 12kg
5 double clean-press-clean-squat, 2*12kg
5/5 TGU, 12kg
5/5/5/5 clean, 24kg aka. Tivadar
5/5 TGU, 12kg
25 double swing, 2*16kg
5/5 TGU, 12kg
10/10/10/10 egykezes swing, Tivadar
5/5 TGU, 12kg
12 double snatch, 2*12kg
5/5 TGU, 12kg

Eltaláltad, a TGU is a pihenő részét képezte :)
És mivel közben már azon járt az agyam, hogy mire vetemedjek utána, nem értem rá azzal foglalkozni, hogy nekem ez tulajdonképpen nem is megy...
Ennélfogva ment.

Fejben dől el minden, ja, de ez benne a szép: ha nem így lenne, nem tudtam volna magam így átverni.

6 comments:

  1. Szia! Ha ezt csalásnak tartod akkor el van nézve máskor is :-). Én ma kezdtem gyakorolni a TGU-t. A gyakorlat elég szépen ment, de az a fránya kettlebell szerintem el van írva, biztos hogy nem 16 kiló, vagy máshogy hat rá a gravitáció :-). Szóval fel a fejjel, gyakorlás teszi a mestert, úgyhogy ne hanyagold a TGU-t, mert baromi jó erőfejlesztő gyakorlat!

    ReplyDelete
  2. Szia Jenny!
    Nem kicsit,nagyon!:)))

    ReplyDelete
  3. Annyi a csalás, hogy ha valami nehéz, akkor keresek valami még nehezebbet (pl. egykezes dolgok Tivadarral), és akkor ahhoz képest egyből könnyű :D
    Ha meg nincs hozzá kedvem, akkor keresek valamit, amihez van, és összekötöm vele... tudod, mint a makrancos kisgyerek, akinek lekvárba keverve kell beadni az aszpirint :)

    TGU-t amúgy csináltam mindig is, 16-ossal is, volt hogy még Tivadarral is, de mindig csak 1-1-váltásban, itt (volt) a bibi.

    ReplyDelete
  4. Vaze, most esett le a Tivadar :-) Nem tudtam volna elképzelni ki a franc az a Tivadar akivel ilyen jóba vagytok Danival :-))
    Honnét jött ez az elnevezés?

    ReplyDelete
  5. Jenny,
    Nyomtál TGU-t Tivadarral?Neee...Kezdem nagyon szégyelni magam.Akkor nekem minimum 32-sel kéne már rég nyomnom, ha fel akarok készülni az instruktorira.Ma jelentkeztem Péternél.Szóval, kezd elhatalmasodni az őrület.....:)
    Dani

    ReplyDelete
  6. Dani, ezt úgy kell elképzelni, hogy Tivadar szeptember végén érkezett... és utána amíg még viszonylag jó idő volt, a kertben (lakásban nem merem még most sem) kísérletezgettem vele, úgy edzésen kívül, és mittom 10 alkalomból volt 1-2, amikor sikerült :D

    De ennek nincs köze az instruktorihoz, hanem leginkább csak változatos-napi bohóckodás :)

    ReplyDelete