Wednesday, June 16, 2010

Edzőtábor

Hát, nem voltunk szomorúak... :)

Az indulás és az odaút ugyan nem volt zökkenőmentes, elég jelentős csúszást sikerült összeszednünk, de azért este 8-tól még edzettünk egy órát, no meg megtanítottuk az egy szem tökkezdőnket, Sanyit swingelni gyorsba', hogy ha már így bevállalta, hogy egyből belecsap egy három napos lecsóba, nehogy már "szűzen" kelljen lefeküdnie aludni... :)

Szombaton reggel indításként az RKC-jelölteket terrorizáltuk a snatch-teszttel, majd Z-ztünk úgy egy órát, aztán a Program Minimumot szedtük atomjaira, sok FMS-es és Z korrekcióval, melynek során szerintem nagyban hozzájárultunk a Brettzel Zoli által már korábban (itt)honosított magyar nevének ("a biciklibaleset") határon inneni és túli elterjesztéséhez. Ez a blokk némi vizespalackkal-töröközős vs. swingelős páros játékkal zárult, ahol a lepotyogó palackokért járó bünti-börpikből olyan mennyiséget sikerült a társaságnak begyűjteni, hogy a végére az ebéd is kiérdemeltté nyilváníttatott, és az áldozat-szakszervezet kemény harcokat folytatott a délutáni szieszta intézményének bevezetéséért.

Természetesen sikertelenül :) Ebéd után, csak hogy annak a sok Z-munkának a hatása kellőképpen beépülhessen a járásmintába (no meg mert a benti 10 fok jobb ötletnek tűnt, mint a kinti 37, hehe), gyalogtúra következett a Zichy-cseppkőbarlanghoz, ami aztán kész kalandtúrának bizonyult. Mindössze 2,5km-re volt a szállástól, ami alapjában véve nem lett volna ügy, de kiderült, hogy az "út" a Révi-szorosban vezet, egyik oldalt a sziklafal, másik oldalt a Körös, szóval konkrétan a vasúti sínen, a talpfákon és a közé szórt köveken botorkálva kell megtenni, miközben feszt sasol az ember, hogy jön-e a vonat, mert akkor rebbenés van kétfelé, le a töltésről, de hirtelen :) (Egyszer jött is, nanáhogy, már a visszaúton, de szerencsére a Körösbe nem kellett beleugrani, csak a csalánba, nem baj, csapatépítettünk, ihaj :D) A barlangban meg egyszercsak azt mondta a vezető, hogy na, innen ő nem jön tovább, elmagyarázta, merre kell menni és majd hol tudunk kimenni. Persze mi az első adódó alkalommal felfedeztünk egy átjárót, amin keresztül a barlang nem kifejezetten a látogatóknak szánt részébe jutottunk. Ezt abból gondoltam, hogy eleve csak négykézláb lehetett rajta átmászni, odaát a pallók, lépcsők több helyen foghíjasak voltak, egy szakaszon bokáig ért a 7 fokos patakvíz, és nem egyszer csak laposkúszásban vagy limbósan oldalazva lehetett közlekedni. De mi persze rettenthetetlenül törtünk előre, amíg lehetett, majd megállapítottuk, hogy elértünk egészen a barlang végéig, majd diadalmasan visszafordultunk és nyakig sárosan, cuppogó cipőben bevallottuk a kint tébláboló vezetőnek (aki nem ujjongott, hogy a, mint kiderült, épp folyó paleolit ásatások területén kóboroltunk), hogy még legalább két másik csoportot is sikerült a tévútra vezetnünk...

Délután folytattuk a Zí-zegést (összességében sikerült végigmenni az R-Phase majd' 90%-án), majd aki még nem tudta, az megtanulhatta és kb. másfél órán át gyakorolhatta, hogyan kell valakit szakszerűen és hatékonyan orrba vágni ill. tökön rúgni. A blokkot, ha netán nem lett volna már önmagában is elég fárasztó, egy igen heveny agressziójáték zárta, úgyhogy utána már csak egy kis lájtos kettlebell-pörgetéssel zártuk a napot.

Vasárnap meg lezúztuk a maradék fölös energiákat: A késésekért járó 100+ négyüteműt egy Mini-Sissy-tesztbe integráltuk (15-->1), ahol az ötödikes Máté vigyorogva porba alázta az összes felnőttet, aztán foglalkoztunk a felsőtest (függőleges és vízszintes nyomások-húzások) csontritmusával, majd kellőképpen begyakoroltunk mindent. "Kártyáztunk" (az egyes színek egyes gyakorlatoknak feleltek meg, a számok/figurák meg az ismétlésszámot jelölték), meg volt sok páros meg csapatverseny, az utolsó megpróbáltatásban pedig, roppant highlanderesen, "csak egy maradhatott" (Last Man Standing) - de végül mégis ketten, Albert és Laci maradtak állva, ugyanis kénytelen voltam lefújni a versenyt, különben, ismerve őket, még vasárnap is ott aludtunk volna... :) Így meg kényelmesen megebédeltünk, összeszedelőzködtünk és aki akart, hazaúton még lazulhatott egy kellemeset a Félix-fürdő gyógyvizében.

Képek meg videók amint megkapom őket :)

5 comments:

 1. És ezt is kihagytam ? tillárom hajj :-((

  ReplyDelete
 2. Hát, Viktor,

  ez már így veszett, de a visszajelzésekből perpill valószínűsíthető, hogy ez stabil évi kétszeri program lesz... Nem ígérem még, de esélyes a szeptember vége-október eleje :)

  ReplyDelete
 3. Hát,Gabi :-)

  Ugyanitt , vagy ugyanott ,mint a tavalyi ?

  ReplyDelete
 4. Ez de klassz lehetett.
  Remélem, legközelebb nem úszom meg :)

  ReplyDelete
 5. Viktor,

  vagy ugyanitt, vagy valami más, Debrecenhez közeli helyen (pl. Hajdúszoboszló) - a szentek és az ő kezük, ugye :D

  Juci,

  szólok, amint lesz időpont, aztán lássuk meg... :)

  ReplyDelete